Pages

Pierderea identitatii intr-o relatie. Relatiile dincolo de patul lui Procust

In aceasta perioada, oamenii au inceput sa isi caute propria identitate mai mult decat in trecut. Daca pana acum rolurile intr-o relati...

Calatoria

   De-a lungul vietii facem atatea calatorii...viata insasi e o calatorie.
   De foarte multe ori insa, suntem asa grabiti sa ajungem la destinatie, ca facem calatoria fara sa constientizam si sa procesam corect experientele traite de-a lungul ei. Avem tendinta sa le punem intr-un coltisor al mintii noastre si sa uitam de ele...sau dimpotriva...sa le exploatam la maxim, sa le retraim iarasi si iarasi.
Insa...nu e asta marea noastra greseala...trairea necorespunzatoare a experientelor oferite de fiecare calatorie in parte ???
In acest fel, vom fi tentati sa facem o calatorie over and over again....doar pentru ca nu am facut efortul minim de a cataloga corect fiecare faza parcursa. Sunt insa si cazuri cand o facem, cand experienta e atat de profunda ca ne obliga sa o procesam corect.
   Dar apoi...dupa calatorie,  trece un timp, traim multe alte momente, uitam cu totul de calatorii, de ideea de a le mai organiza.
Insa la un moment dat se intampla ceva...o noua calatorie se intrevede.
Pare atat de diferita de ultimele si suntem asa entuziasmati de aceasta noua oportunitate,o noua sansa, ca uitam aproape complet momentele traite in efectuarea ultimei calatorii, dar si a celor de dinainte.
Acum, suntem atat de prinsi cu pregatirile, atat de optimisti de aceasta noua ocazie ca nu mai ne gandim la amintirile din calatoriile anterioare.
    Daca am gasi insa  puterea de a ne pastra obiectivismul si sa ne dam seama ca in fond toate calatoriile sunt aproximativ la fel...Daca am putea sa ne pastram luciditatea si sa o organizam pe aceasta care se intrevede astfel incat sa fie una de un succes rasunator...Nu una perfecta, se mai pot ivi probleme, dar atunci cand facem totalul si experietele placute sunt net superioare celor mai putin placute, inseamna ca suntem niste calatori buni.

   Cu siguranta putem ...trebuie doar sa depunem un minim efort de vointa si sa rasfoim albumele din ultimele calatorii!


Enjoy your trips,
ME

No comments:

Post a Comment