Pages

Pierderea identitatii intr-o relatie. Relatiile dincolo de patul lui Procust

In aceasta perioada, oamenii au inceput sa isi caute propria identitate mai mult decat in trecut. Daca pana acum rolurile intr-o relati...

Alo, Viata…..Incotro?



   Ce inseamna sa fii adult? Incotro trebuie sa te indrepti de acum?

    Ai un prieten / prietena  cu care îți faci planuri de nuntă, un loc de muncă care nu îți produce nici o satisfacție și care îți ocupă întreaga zi, facturi de plătit , cățel de plimbat și o casă a ta pe care trebuie să o întreții. Mai ai puțin și faci și un copil , deja știi cum o să îl cheme, și apoi? O să poți să tai și asta de pe lista ta.

   Felicitări , totul merge conform planului! 
   Planul cui?

   De ce tot timpul timpul totul trebuie sa decurga conform unui pattern? De ce toti trebuie sa urmam aceleasi reguli si sa jucam in acelasi film?
   Poate suntem unicati, poate rolul nostru nu poate fi jucat de nimeni, nici un scenariu deja aplicat si functional, noua nu ni se potriveste. 
  Si atunci? Inseamna musai ca avem o problema, ca suntem defecti?

   Individualitatea nu mai are nici o valoare? Tu nu mai nici un pret, daca esti single, chiar trebuie sa fii considerat jumatate, doar pentru ca nu esti intr-o relatie / casnicie?

   Pai atunci, pana imi gasesc jumatatea, ce ar fi sa mi se reduca si toate responsabilitatile la jumate: program de lucru – 4 ore, toate facturile cu 50% mai putin, asigurarea la masina si combustibilul la jumatate de pret, si lista poate continua. 
  Ce paradox, nu? 
  Toti oamenii singuri trebuie sa isi faca datoria, sa isi indeplineasca responsabilitatile in exact aceeasi masura ca si cei cuplati, poate chiar mai mult, dar cu toate acestea sunt considerati persoane cu un oarecare handicap. Sigur are el/ea ceva problema....

  Nu ati observat, si la evenimente cum exista o masa relativ separata pentru cei necuplati? Proscrisii!   Bine, ca are si treaba asta un plan ascuns, dar despre care stie fiecare in parte.J J J

  Dar dintre cei care arunca cu pietre, cei are care au urmat planul, cati sunt cu adevarat impliniti, sau cati se simt si emana asta?  
 Care este procentul celor care radiaza prin toti porii lor, cand vine vorba de viata lor de cuplu? 

Daca ati reusit, va numarati printre cei cu adevarat norocosi, va rog sa impartasiti si cu noi reteta!!! 
Noi, cei cu probleme....:) :) :)

No comments:

Post a Comment